Έφυγες (προσωρινά) από την Ελλάδα; Είσαι εξόριστος

Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2019 22:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Είναι πράγματι ανησυχητικό το πόσο ξεδιάντροπα πολιτεύονται τα κόμματα στην Ελλάδα. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προσβάλλουν την κοινή λογική, την αισθητική, ακόμα και τα ίδια τα συμφέροντα της χώρας. Μόνο ντροπή πρέπει να νοιώθει κανείς για το πως μηχανεύονται να ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ την ψήφο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων στο εξωτερικό.

Οι Έλληνες των εκλογικών καταλόγων που ζουν στο εξωτερικό είναι ένας τεράστιος πλούτος σε δυναμική και ουσία για την Ελλάδα. Άνθρωποι που αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω της βαριάς κρίσης και να εργαστούν στο εξωτερικό, νέοι που σπουδάζουν, ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν εκτός συνόρων δραστηριότητα, όλοι αυτοί, είναι μια ισχυρή δύναμη για τη χώρα μας.

Παράλληλα, στην εποχή του Διαδικτύου, οι Έλληνες του εξωτερικού ζουν συνεχώς τις εδώ εξελίξεις, δηλαδή εμμέσως, ζουν εδώ!

Κι όμως. Στην «μητέρα» Ελλάδα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ψηφίζουν! Στην ουσία τους ΔΙΩΧΝΟΥΝ από τα κοινά, τους εξοστρακίζουν, τους βάζουν σε μια μορφή εξορίας, γιατί εδώ, στην «μητέρα» Ελλάδα τα κουκιά είναι εκ των προτέρων μετρημένα και τα κόμματα της αναλγησίας δεν θέλουν οι ψήφοι από το εξωτερικό να ανατρέπουν το προβλέψιμο μέτρημα

Ο θλιβερός ΣΥΡΙΖΑ στην απόγνωση του να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση ψελλίζει μια ανοησία που είναι αδύνατον να εφαρμοστεί στην πράξη: Να ψηφίζουν λέει οι Έλληνες που βρίσκονται προσωρινά στο εξωτερικό για να εκλέγουν... τρεις βουλευτές Επικρατείας!

Το ΚΙΝΑΛ έχει στους κόλπους του μια τάση που έρχεται από τη δεκαετία του 80 και υποστηρίζει πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία απολύτως συνεργασία με την επάρατη Δεξιά. Ωστόσο, ακόμα και αν το ΚΙΝΑΛ ψηφίσει θετικά χρειάζονται 200 ψήφοι στη Βουλή για να ισχύσει η ψήφος των αποδήμων. Αν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αρνηθούν όλοι οι άλλοι συγκεντρώνουν 199.

Αν στην Βουλή δεν περάσει το αυτονόητο που είναι να ψηφίζω όταν είμαι στο εξωτερικό χωρίς να χρειάζεται να πάρω το αεροπλάνο, για να έρθω στη γενέτειρα μου, να ξέρετε ότι θα μιλάμε για μια ντροπιαστική πολιτική στάση, που θα περιγράφει γιατί η Ελλάδα είναι μόνιμα στην ανυποληψία και τον βούρκο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti