Στη παρέμβασή του, ο βουλευτής ενημέρωσε την υπουργό πως το έργο που επιτελεί η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει άμεση αναφορά στην εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου: της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας.
Ωστόσο, όπως επεσήμανε, η Υπηρεσία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, θέμα που έχει τεθεί επανειλημμένως στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και τη διοίκηση του ΕΟΤ, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα για την πρόσληψη προσωπικού.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέφερε πως από τις δεκαεννιά θέσεις μονίμων
υπαλλήλων, όπως προβλέπει το οργανόγραμμα (ΠΔ 313/2001) της υπηρεσίας, υπηρετούν σήμερα μόνον τέσσερις υπάλληλοι μαζί με τον προϊστάμενο.
Σημείωσε δε, ότι από το 2009 εκκρεμούν αιτήσεις εγκρίσεως αρχιτεκτονικών μελετών για τουριστικά καταλύματα και παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό και ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση των ειδικών σημάτων λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων.
«Σε μια κρίσιμη για την εθνική οικονομία περίοδο, στην οποία ο τουρισμός προβάλλει ως βασική αναπτυξιακή παράμετρος, με οφέλη και έσοδα, οι μόνιμες παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης συνεχίζουν να αποτελούν τροχοπέδη. Ο εξορθολογισμός πλεονάζοντος και ελλειμματικού προσωπικού στην πλειονότητα των δημοσίων υπηρεσιών, αποτελεί στοίχημα και πρόκληση για τις σημερινές περιστάσεις και την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εξυγίανση της Δημόσιας διοίκησης η οποία φυσικά θα κριθεί εκ του αποτελέσματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, ο βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη να τοποθετηθούν τέσσερις τουλάχιστον διοικητικοί υπάλληλοι και δύο αρχιτέκτονες ή πολιτικοί μηχανικοί και ρώτησε την αρμόδια υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα υποστέλεχωσης της ΠΥΤ Πελοποννήσου.




