Ανατροπή νταλίκας στο Σπάρτη-Λεύκτρο προκάλεσε πολύωρη ταλαιπωρία (ΦΩΤΟ)

Στο οδόστρωμα τόνοι εσπεριδοειδών που μετέφερε το βαρύ όχημα - Δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στο σημείο

Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 13:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανατροπή νταλίκας στο Σπάρτη-Λεύκτρο προκάλεσε πολύωρη ταλαιπωρία (ΦΩΤΟ)

Ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής (12/1) στον οδικό κλάδο Σπάρτη-Λεύκτρο, λίγα χιλιόμετρα πριν από τα διόδια της Πετρίνας. Ήταν 4:35΄ μμ, όταν ο Έλληνας οδηγός του βαρέως οχήματος που είχε κατεύθυνση προς Λεύκτρο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με συνέπεια το επικαθήμενο φορτηγό να εκτραπεί της πορείας του, να προσκρούσει στα κιγκλιδώματα του δρόμου και να ανατραπεί. Συνέπεια ήταν το οδόστρωμα να «πλημμυρίσει» με μεγάλες ποσότητες πορτοκαλιών που μετέφερε το όχημα και να αποκλειστεί η πρόσβαση προς Λεύκτρο (και από τις δύο λωρίδες). Το ευτύχημα, ωστόσο, ήταν ότι δεν τραυματίστηκε ο οδηγός της νταλίκας, ούτε κάποιος άλλος επιβαίνων σε διερχόμενο όχημα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου, του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης και του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, που κλήθηκαν να διαχειριστούν τη διακοπή της κίνησης επί της οδού. Από την ώρα του ατυχήματος ξεκίνησε ένας «γολγοθάς» για δεκάδες οδηγούς που κινούνταν στο ρεύμα προς Λεύκτρο, καθώς η ανατραπείσα νταλίκα κατέλαβε όλο το μήκος του οδοστρώματος,  εμποδίζοντας πλήρως τη διέλευση οχημάτων με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων και να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν από παρακαμπτήριες οδούς (όπως από τον κόμβο Αγ. Κωνσταντίνου κ.α.).

Μετά από εντατικές προσπάθειες και μεγάλη επιχείρηση, η νταλίκα απομακρύνθηκε από το σημείο με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος και η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε μερικώς στις 8:05΄ μμ της Κυριακής. Ωστόσο, ο δρόμος δόθηκε πλήρως στην κυκλοφορία στη 1:30΄ μμ (!) τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/1). Ο εγκλωβισμός οδηγών για ώρες στο σημείο του ατυχήματος, όπως είναι λογικό, προκάλεσε εκνευρισμό κι ένταση. Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα «Θάρρος», η πολύωρη καθυστέρηση οφείλεται -σύμφωνα με οδηγούς- στο ότι ελήφθη απόφαση για συλλογή των ποσοτήτων πορτοκαλιών που κατέληξαν στο οδόστρωμα.

Το τροχαίο ατύχημα κατέδειξε για μία ακόμα φορά τα προβλήματα που δημιουργεί η  απουσία Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) στον οδικό κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη.

Φωτο: messinialive.gr, tharrosnews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti