Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Λακωνίας

Σε Πάρνωνα, Ταΰγετο και Δ. Ευρώτα

Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2022 12:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Λακωνίας

Αυτοψία σε οδικά έργα που εκτελούνται από την ΠΕ Λακωνίας σε διάφορα σημεία του νομού διενήργησε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Νίκωνας Τζινιέρης, τις προηγούμενες ημέρες.

Το χρονικό αυτό διάστημα, συγκεκριμένα, γίνονται εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου: α) στον Δήμο Σπάρτης και ειδικότερα στις περιοχές Βαμβακού – Βαρβίτσα, Λογκανίκος, Σουστιάνοι και Βορδόνια και β) στον Δήμο Ευρώτα στη Γλυκόβρυση.

«Οι εργασίες εκτελούνται υποδειγματικά και επιβλέπονται από όλους μας» δήλωσε ο κ. Τζινιέρης.

Για το έργο που διενεργείται στους «βόρειους δήμους», ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Μεταφορών, Θεόδωρος Βερούτης, επεσήμανε: «Τα πανέμορφα χωριά του βόρειου Ταϋγέτου, αξίζουν καλύτερης οδικής πρόσβασης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτόν τον καιρό, υλοποιεί εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης του Επαρχιακού οδικού δικτύου που διέρχεται  από Λογγάστρα,  Σουστιάνους, Βορδόνια, Καστόρι, Αγόριανη, Γεωργίτσι, Λογκανίκο».

Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον Θ. Βερούτη, περιλαμβάνουν:
- νέους ασφαλτοτάπητες, σε μεγάλου μήκους τμήματα των οδών, όπου υπάρχουν φθορές,
- τοπικές βελτιώσεις των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών, όπου αυτό είναι αναγκαίο,  
- αντικατάσταση και προσθήκη στηθαίων ασφαλείας,
- συντήρηση και βελτίωση των τεχνικών έργων απορροής των υδάτων,
- κοπή κλαδιών που εισέρχονται στην κάτοψη των λωρίδων κυκλοφορίας, καθώς και
επαναδιαγράμμιση των οδών.   

«Τα έργα υλοποιούνται υπό τη συνεχή επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Λακωνίας, αλλά και υπό την δική μας εποπτεία, ώστε να εξασφαλίζεται η καλή ποιότητα των κατασκευών και η απρόσκοπτη υλοποίηση των εργασιών. Συνεχίζουμε» κατέληξε ο κ. Βερούτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti