Τρισάγιο για τα θύματα των Τεμπών τέλεσε ο Μητροπολίτης Μάνης

Πένθιμα 57 φορές χτύπησαν οι καμπάνες σε όλους τους ναούς

Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2024 17:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τρισάγιο για τα θύματα των Τεμπών  τέλεσε ο Μητροπολίτης Μάνης

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 57 συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών πριν από ένα χρόνο, τέλεσε την Τετάρτη (28/2) ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ στο παρεκκλήσι του Επισκοπείου στο Γύθειο. Για την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 28 Φεβρουαρίου 2023, η Μητρόπολη Μάνης δεν λησμόνησε τους αδικοχαμένους πολίτες, εκφράζοντας: «Αιωνία η μνήμη αυτών».

Εξάλλου, στο πλαίσιο της μαύρης επετείου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησε σε μια απόφαση υψηλού συμβολισμού. Χθες Τετάρτη (28/2) και ώρα 10:00 πμ, οι καμπάνες στους ιερούς ναούς όλης της χώρας ήχησαν πένθιμα 57 φορές, όσα και τα θύματα του δυστυχήματος.

Η εγκύκλιος στάλθηκε στους ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε όλες τις μητροπόλεις της χώρας και περιέγραφε τις κωδωνοκρουσίες ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα που υπέβαλε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti