Δύο βραβεία για την ομάδα «robotakiLAB» από τους Μολάους

Σε Πανελλήνιο διαγωνισμό

Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2024 09:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δύο βραβεία για την ομάδα «robotakiLAB» από τους Μολάους

Με δύο βραβεία επέστρεψαν οι ομάδες του παιδικού εργαστηρίου ρομποτικής και STEM «robotakiLAB» που εδρεύει στους Μολάους, οι οποίες έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2024.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το monemvasianews.gr, οι ομάδες με τις χαρακτηριστικές ονομασίες «Monemvasia» και «Olive», διαγωνίστηκαν στην κατηγορία «Οι απλές μηχανές ενώνουν τη Μεσόγειο Θάλασσα», στην Ανοικτή κατηγορία STEM για α΄ – δ΄ τάξεις δημοτικού και κατάφεραν να αποσπάσουν δύο βραβεία.

Συγκεκριμένα, η ομάδα «robotakiLAB – Monemvasia» έλαβε το βραβείο καλύτερου σκαριφήματος. Βασικό θέμα του πρότζεκτ ήταν οι απλές μηχανές της καστροπολιτείας και γι’ αυτόν τον σκοπό τα παιδιά κατασκεύασαν στο πρώτο πρότζεκτ την πύλη της Μονεμβασίας, μία αλιευτική βάρκα και ένα λεωφορείο για τους τουρίστες. Η μακέτα απεικόνιζε ρεαλιστικά σε ισοϋψείς την τοπογραφία της περιοχής της Μονεμβασίας, ως θέρετρο της Μεσογείου.

Ακόμα, η ομάδα «robotakiLAB – Olive» έλαβε το βραβείο πρωτότυπης κατασκευής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση στο επίκεντρο βρίσκονταν οι απλές μηχανές που αφορούν στην συλλογή του καρπού της ελιάς, την παραγωγή ελαιόλαδου και την καλλιέργεια του φυτού της ελιάς. Για τον σκοπό αυτό, οι μικροί κατασκευαστές δημιούργησαν ένα ελαιοραβδιστικό, μία μυλόπετρα και ένα τρακτέρ. Η μακέτα απεικόνιζε την διάδοση της ελιάς και της καλλιέργειάς της από τη Συρία στην Μεσόγειο.

Μετά τη διάκριση, ο εκπρόσωπος του εργαστηρίου «robotakiLAB», Γιώργος Τσορομώκος, ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντοπίτες μας για τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους, αλλά και τη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά μας σε μια άψογη διοργάνωση, που για εμάς η συμμετοχή και μόνο ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία».

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti