Η παραβατικότητα σε επίπεδο διαρρήξεων-κλοπών καλά κρατεί στη Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή, όπως φανερώνουν περιστατικά που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας. Πιο πρόσφατη υπόθεση, που έγινε επίσημα γνωστή από τις Αρχές, αφορά τη δράση ενός 41χρονου ημεδαπού Ρομά και του συνεργού του, οι οποίοι -τουλάχιστον στις αρχές Μαρτίου- έκαναν 3 «επιδρομές» σε επιχειρήσεις γύρω από τη λακωνική πρωτεύουσα. Ο 41χρονος, μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε και συνελήφθη, από άνδρες του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, το μεσημέρι της Τετάρτης (12/3) στη Σπάρτη.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», όπως πιστοποίησε η έρευνα της ΕΛΑΣ και τις εικόνες από βιντεοληπτικό υλικό, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (11/3), ο συλληφθείς με τον «συνεργάτη» του μετέβησαν έξω από επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων, στα πρώτα χλμ. της ΕπΟ Σπάρτης-Γερακίου. Δεν δίστασαν να σπάσουν με εργαλείο την πρόσοψη (υαλοπίνακα) και να εισβάλουν ανενόχλητοι στο εσωτερικό. Με γρήγορες κινήσεις άνοιξαν το ταμείο κι αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 520 ευρώ, καθώς και προϊόντα και τράπηκαν σε φυγή. Προηγουμένως, όμως, οι θρασύτατοι δράστες προκάλεσαν και φθορές στην επιχείρηση.
Με πρόσφατο «παρελθόν»
Τα «κατορθώματα» του 41χρονου και της παρέας του δεν σταματούν όμως εδώ. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο συλληφθείς, μαζί με έναν 33χρονο ημεδαπό επίσης Ρομά, κατά το χρονικό διάστημα από 1/3 έως και 9/3/2025, είχαν διαπράξει ακόμα 2 περιπτώσεις κλοπών. Στο στόχαστρό τους βρέθηκε, σε αμφότερες τις διαρρήξεις, εταιρεία που βρίσκεται επί της ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου, στο ύψος των Ανωγείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις δύο «εφόδους», απέσπασαν καλώδια και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 8.750 ευρώ.
Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στην οικία τού 41χρονου και αποδόθηκαν στον κάτοχο τους.




