Στο Billund της Δανίας ο Νεοκλής Κρητικός για τη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη της ΕΕ

Δευτέρα, 29 Σεπτέμβριος 2025 17:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Billund της Δανίας ο Νεοκλής Κρητικός για τη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη της ΕΕ

Στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, που διεξάγεται στο Billund της Δανίας στο πλαίσιο της Δανικής Προεδρίας, συμμετέχει ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Κρητικός, ως επικεφαλής της τριμελούς ελληνικής αντιπροσωπείας.

Οι εργασίες της διάσκεψης, που ξεκίνησαν την Κυριακή 28/9 και ολοκληρώνονται σήμερα Τρίτη, επικεντρώνονται στη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ελληνική αποστολή αποτελείται, εκτός του κ. Κρητικού, από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Στέφανο Παραστατίδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Ο κ. Κρητικός παρενέβη στην πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενδυναμώσει τη θέση της στην παγκόσμια οικονομία», τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της ΕΕ σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.

Παράλληλα, συμμετείχε σε συνάντηση με την «οικογένεια» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), σημειώνοντας πως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους του για τις τρέχουσες προκλήσεις της Ένωσης.

«Έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής της τριμελούς αντιπροσωπείας της Βουλής. Είναι χαρά να βρίσκομαι σε μια τέτοια διαδικασία, να συνομιλούμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε σχετικά ο Λάκωνας βουλευτής.

Η διάσκεψη φιλοξενείται στο Billund, μια μικρή αλλά πανέμορφη δανέζικη πόλη, ευρύτερα γνωστή ως «πατρίδα» των Lego.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα