Σε τουρισμό με ποιότητα, βιωσιμότητα, ισχυρό αποτύπωμα ποντάρει η Πελοπόννησος

Την περιφερειακή στρατηγική ανέδειξε ο Δ. Πτωχός

Παρασκευή, 22 Μάιος 2026 11:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε τουρισμό με ποιότητα, βιωσιμότητα, ισχυρό αποτύπωμα ποντάρει η Πελοπόννησος

Στο νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης στο οποίο μεταβαίνει ο ελληνικός τουρισμός επικεντρώθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρεμβαίνοντας στο 1ο Συνέδριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα. Συμμετέχοντας στο πάνελ «Βιώσιμος τουρισμός και τοπικές κοινωνίες» -μαζί με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα και την πρόεδρο του ΙΤΕΠ, Χριστίνα Τετράδη- ο κ. Πτωχός ξεδίπλωσε τη στρατηγική της Περιφέρειας για την επόμενη ημέρα. Όπως σημείωσε, η Πελοπόννησος διαθέτει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς το μέχρι σήμερα χαμηλότερο τουριστικό της αποτύπωμα σε σχέση με άλλες περιφέρειες επιτρέπει τον σχεδιασμό της επόμενης φάσης από μηδενική βάση και με όρους βιωσιμότητας. Αναφερόμενος στις μεγάλες επενδύσεις που εξελίσσονται ή σχεδιάζονται σε Μεσσηνία, Μάνη και Αργολίδα, υπογράμμισε ότι αυτές πρέπει να βασιστούν σε σαφείς κανόνες και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ώστε να προστατευτεί η ταυτότητα κάθε περιοχής.

Τόνισε, συνάμα, ότι η τουριστική ανάπτυξη αποκτά ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ασφαλείας. Μέσα από το νέο Εθνικό και το Γενικό Περιφερειακό Χωροταξικό, τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και το Κτηματολόγιο, διαμορφώνονται εργαλεία που διευκολύνουν τις επενδύσεις, θέτοντας όμως αυστηρούς όρους προστασίας του περιβάλλοντος. Ο περιφερειάρχης παρουσίασε επίσης τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ανάπτυξη ποιοτικών θεματικών προϊόντων όπως: Το δίκτυο μονοπατιών Peloponnese Trails, οι θεματικές διαδρομές και οι νέες ψηφιακές και διαδραστικές εμπειρίες, καθώς και τους μηχανισμούς παρακολούθησης και διαχείρισης τουριστικού προϊόντος, με στόχο τη διασπορά της τουριστικής δραστηριότητας και του οικονομικού οφέλους σε περισσότερες περιοχές.

«Στόχος είναι η τουριστική ανάπτυξη να συνδέεται με καλύτερη ποιότητα ζωής, ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, στήριξη της απασχόλησης και δημιουργία προοπτικής για τους νέους ανθρώπους σε ολόκληρη την Πελοπόννησο», επεσήμανε ο κ. Πτωχός.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ανδρέας Πετρουλάκης
Το κλίκ της ημέρας
Ανδρέας Πετρουλάκης

Πρόσφατα Νέα