«Άστραψαν και βρόντηξαν» στο ΔΣ Σπάρτης για την περικεφαλαία

Προφανώς η «αποψούλα» μας δεν μετρά για τον κ. Δούκα

Τρίτη, 27 Απρίλιος 2021 18:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Άστραψαν και βρόντηξαν» στο ΔΣ Σπάρτης για την περικεφαλαία

«Άστραψαν και βρόντηξαν» οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης το απόγευμα της Μ. Δευτέρας. Αφορμή για την κατακεραύνωση της δημοτικής αρχής, στάθηκε η επανατοποθέτηση της περίφημης ασπίδας και περικεφαλαίας στην είσοδο και την έξοδο της Σπάρτης αντίστοιχα. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, χαρακτηρισμοί όπως «κιτς», «παράνομη διαδικασία τοποθέτησης», «γελοίες καταστάσεις», έδιναν και έπαιρναν μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Μεταξύ εκείνων που άσκησαν αρνητική κριτική ήταν οι κύριοι Τάκης Αγαθίας, Γιώργος Κουρεμπής και Χρήστος Πλειώτας.

Ο κ. Αγαθίας, στην σύντομη αλλά περιεκτική τοποθέτησή του, πρότεινε την απομάκρυνση της περικεφαλαίας και την αντικατάστασή της με μια ασπίδα όμοια εκείνης που «κοσμεί» την είσοδο της πόλης καθώς όπως ανέφερε «η περικεφαλαία είναι απλά κακόγουστη». 

Ακολούθως, ο κ. Γιώργος Κουρεμπής από την ελάσσονα αντιπολίτευση αναφέρθηκε σε ανάρτηση συνεργάτη της δημοτικής αρχής στα κοινωνικά δίκτυα, o οποίος απευθύνθηκε προς τους δημότες που διαφωνούσαν με την τοποθέτηση της περικεφαλαίας με τον εξής τρόπο: «Πριν Αλέκτωρ λαλήσεις τρεις, γραμματείς και Φαρισαίοι, χύνοντας όλη τη χολή τους έσπευσαν ως όχλος να φωνάξουν Άρον Άρον Σταύρωσον Αυτόν». Ο κ. Κουρεμπής φανερά ενοχλημένος – και όχι άδικα- από την ανάρτηση του συνεργάτη του κ. Δούκα σημείωσε πως «η δημοτική αρχή αγνοεί ό,τι είναι στην πραγματικότητα σημαντικό. Δείχνοντας προσοχή στα μικρά και ασήμαντα και όχι στα σημαντικά και σπουδαία».

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του κ. Χρήστου Πλειώτα από την παράταξη του κ. Βαλιώτη που έθεσε ζητήματα νομιμότητας των εν λόγω «έργων», αφού δεν έχουν γνωμοδοτηθεί επίσημα από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ως όφειλαν.

Επιπλέον, ο κ. Πλειώτας υπογράμμισε πως «δεν αρμόζει στην ιστορική πόλη της Σπάρτης κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε να υπάρχει μια πρόταση, να αποφασίσουμε συλλογικά και να μην παίζουμε τοποθετώντας κατά το δοκούν». Ενώ έκλεισε την τοποθέτησή του δίνοντας τα «συγχαρητήριά» του στη δημοτική αρχή, καθώς όπως σημείωσε «έχει πετύχει όσα καμία άλλη δημοτική αρχή».

Η εισήγηση του κ. Πλειώτα, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Πέτρου Δούκα, ο οποίος δήλωσε, ξανά, πως «αν και το έργο είναι μέτριο και από φελιζόλ, αγαπήθηκε από τον κόσμο και γι’ αυτό λέμε να το αφήσουμε». Και συμπλήρωσε σε ειρωνικό τόνο πως «δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει να λέει την “αποψούλα” του, όταν κάποιος προσπαθεί να κάνει κάτι».  

Προφανώς, ο -κατά τα άλλα αγαπητός- κ. Δούκας, αφουγκράζεται τις απόψεις μονάχα των κολάκων της αυλής του, που ανοίγουν ομπρέλες προστασίας απέναντι στα αστραμπουμπουνητά που δίνουν και παίρνουν κάτω από τις νεραντζιές και, που έτρεξαν να «σταυρώσουν» μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα όσους πολίτες τόλμησαν να εκφράσουν αντίθετη άποψη για τα «εξαιρετικά» γλυπτά στις εισόδους της πόλης.

Όταν η κριτική και η γνώμη των δημοτών αντιμετωπίζονται ως «αποψούλες» που πρέπει να εκλείψουν, το λες και κατά μια έννοια κατάλυση της δημοκρατίας και της ελευθεριας του λόγου… Δε νομίζετε;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti