Την ταινία «Το αυγό» προβάλλει η Λέσχη «Ρόδον»

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2019 17:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την ταινία «Το αυγό» προβάλλει η Λέσχη «Ρόδον»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης «Ρόδον» συνεχίζει τις προβολές της περιόδου 2018-2019 με τη δραματική ταινία «Το αυγό» (Yumurta) του Σεμίχ Καπλάνογλου [Τουρκία, έγχρωμη, παραγωγή 2007, διάρκεια: 97΄].

Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 8:30΄ μμ στον χώρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου).

Η υπόθεση της ταινίας
«Ο ποιητής Γιουσούφ μαθαίνει για το θάνατο της μητέρας του Ζεχρά και πάει πίσω στην πατρίδα του. Αδιάφορος, καθώς δεν είχε πάει για χρόνια. Στο σπίτι της μητέρας του, τον περιμένει ένα νεαρό κορίτσι, η ξαδέρφη του Αϊλά.

Ο Γιουσούφ δεν γνώριζε την ύπαρξη της Αϊλά, η οποία ζούσε με τη μητέρα του για πέντε χρόνια…»

Σκηνοθεσία: Σεμίχ Καπλάνογλου
Παίζουν:
- Νεζάτ Ισλέρ ως Γιουσούφ
- Σαντέτ Ακσό ως Αϊλά
- Ουφούκ Μπαϊρακτάρ ως Χαλούκ
- Τουλίν Οζέν η γυναίκα στο βιβλιοπωλείο
- Γκουλτσίν Σαντιρτσίογλου ως Γκιούλ
- Κάαν Καραμπακάκ ως χωριατόπαιδο
- Σέμρα Καπλάνογλου ως Ζεχρά

Διακρίσεις: 16 βραβεία και Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Καννών 2007 Valdivia International Film Festival – Sarajevo Film Festival – Antalya Golden Orange Film Festival, 2008 Ankara International Film Festival – Fajr Film Festival – Istanbul International Film Festival – Nuremberg Film Festival «Turkey- Germany».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti