«Οίνος ο αγαπητός» στη Μονεμβασιά

σήμερα στην ΕΡΤ3

Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2021 13:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Οίνος ο αγαπητός» στη Μονεμβασιά

Στην Λακωνία και την Μονεμβασιά μας ταξιδεύει το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Οίνος ο αγαπητός», που μπορείτε να παρακολουθήσετε σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, στις 18:00, από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ3.

Ο «Οίνος ο αγαπητός» και ο οινολόγος δόκτωρ Δημήτρης Χατζηνικολάου ταξιδεύουν στη Λακωνία για να γνωρίσουμε τις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών και τους οίνους της.
Ο πιο διάσημος οίνος της περιοχής είναι ο λευκός λιαστός οίνος Μονεμβασιά – Μαλβαζία, ένα γλυκό κρασί που παραγόταν στη Μονεμβασιά τον Μεσαίωνα και έφευγε από το λιμάνι της καστροπολιτείας για να ταξιδέψει σε όλον τον τότε κόσμο.

Πρώτη στάση η Οινοποιητική Μονεμβασιάς στις Βελιές, του Γιώργου και της Έλλης Τσιμπίδη.
Περπατάμε στα πετρόκτιστα σοκάκια του μεσαιωνικού κάστρου της Μονεμβασιάς, πατρίδας του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου και μαθαίνουμε για την ιστορία του.

Στο Κτήμα Θεοδωρακάκου στο χωριό Δαφνί, ο Νίκος Θεοδωρακάκος μας μιλά για την 100 χρόνων ιστορία της οικογένειάς του στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση, για τις τοπικές ποικιλίες και για τον αναπαλαιωμένο μανιάτικο πύργο που δεσπόζει στο κτήμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia