«Το Σύνδρομο του Αντόνιο» προβάλλεται την Τρίτη στην ΠΕΣ

Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2023 21:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Το Σύνδρομο του Αντόνιο» προβάλλεται την Τρίτη στην ΠΕΣ

Τo αφιέρωμά της στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο συνεχίζει η Πνευματική Εστία Σπάρτης, με τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Στο πλαίσιο των προβολών υπό τον τίτλο «Ο Ιταλικός Κινηματογράφος ταξιδεύει στην Ελλάδα», την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 8:45΄ μμ θα προβληθεί η ταινία «Το Σύνδρομο του Αντόνιο» (La Sindrome di Antonio) σε σκηνοθεσία Κλαούντιο Ρόσι Μάσιμι (2016).

Το έργο γυρίστηκε στην Ελλάδα, την Απουλία και την Ρώμη. Επίσης πρόκειται για την τελευταία ταινία στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο μεγάλος ηθοποιός Giorgio Albertazzi. Πράγματι η ταινία έχει αφιερωθεί στη μνήμη του. Δίπλα του ερμηνεύουν νέοι ηθοποιοί όπως οι Biagio Iacovelli και Queralt Badalamenti, αλλά και μεγάλα ονόματα του ιταλικού κινηματογράφου όπως οι Remo Girone και Antonio Catania.

Κωμωδία | Διάρκεια 106΄

Σενάριο
Ο Αντόνιο είναι ένας νεαρός παθιασμένος με την αρχαία Ελλάδα, την φιλοσοφία και τα γραπτά του Πλάτωνα. Ταξιδεύει στην Αθήνα του 1970 και εκεί ερωτεύεται την Μαρία. Η Ελλάδα της χούντας των συνταγματαρχών γίνεται ένα πεδίο πολιτικών, φιλοσοφικών και προσωπικών συναντήσεων αλλά και ενηλικίωσης για τον Αντόνιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti