Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ταξιδεύει στη Σπάρτη

Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2025 13:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ταξιδεύει στη Σπάρτη

Προβολές και δράσεις στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς για το ντοκιμαντέρ στη χώρα, επιστρέφει για 11η χρονιά, φέρνοντας εικόνες, ιστορίες και ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου στην Πελοπόννησο. Η Σπάρτη δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την αλυσίδα πολιτισμού.

Με κεντρικό θέμα την αλληλεγγύη, το φεστιβάλ πραγματοποιείται από 21 έως 30 Νοεμβρίου, με προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, masterclasses και πολιτιστικές δράσεις σε 15 πόλεις: από την Καλαμάτα, που αποτελεί και την έδρα του θεσμού, μέχρι τη Σπάρτη, τη Μονεμβασιά, το Γύθειο, την Τρίπολη, το Ναύπλιο και πολλές ακόμη.

Στη Σπάρτη, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (Όθωνος Αμαλίας 129), προσκαλώντας το κοινό της Λακωνίας να γνωρίσει τον κόσμο του ντοκιμαντέρ μέσα από προβολές διεθνούς κινηματογράφου. Το πλήρες πρόγραμμα αναμένεται.

Ένα φεστιβάλ για όλους
Το φετινό φεστιβάλ επενδύει ιδιαίτερα στην προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη, με δράσεις προσαρμοσμένες για παιδιά και άτομα με αναπηρίες, αλλά και ειδικά προγράμματα για μαθητές όλων των βαθμίδων, που θα φέρουν την τέχνη του ντοκιμαντέρ κοντά στις νέες γενιές.

Παράλληλα, περιλαμβάνει διακρατικά εργαστήρια συμπαραγωγής, σεμινάρια κινηματογραφικού εγγραμματισμού, ειδικό αφιέρωμα στους Παλαιστίνιους ποιητές, καθώς και συνεργασία με το Nordic/Docs Festival της Νορβηγίας, μέσα από την οποία Έλληνες και Νορβηγοί σκηνοθέτες δημιούργησαν έξι μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν σε Καλαμάτα και Όσλο.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα