Ώρα Tour de France στη Λακωνία: Παγκόσμιο πελοτόν με γαλλική αύρα

Πανηγυρική εκκίνηση του ποδηλατικού αγώνα το Σάββατο 4/4 στη Σπάρτη

Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2026 13:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ώρα Tour de France στη Λακωνία: Παγκόσμιο πελοτόν με γαλλική αύρα

Η Σπάρτη, πόλη-σύμβολο της αντοχής και της δύναμης, ετοιμάζεται να γράψει μια νέα σελίδα στη σύγχρονη αθλητική της ιστορία. Το Σάββατο 4 Απριλίου φιλοξενεί για πρώτη φορά το L’ Etape Greece by Tour de France 2026, φέρνοντας το πνεύμα του Tour de France στην καρδιά της Λακωνίας.

Περισσότεροι από 2.000 ποδηλάτες και επισκέπτες από 28 χώρες συγκεντρώνονται σε έναν ιστορικό προορισμό, όπου η παράδοση συναντά τον σύγχρονο αθλητισμό και η πρόκληση αποκτά παγκόσμιες διαστάσεις.  

Εκκινήσεις υπό το βλέμμα του Λεωνίδα
Στο άγαλμα του Λεωνίδα στις 8:30΄ το πρωί, ο αλυτάρχης θα σημάνει την εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής του αγώνα, The Race, στις 8:45΄ πμ τη σκυτάλη θα πάρουν οι αθλητές της πιο γρήγορης διαδρομής, The Ride, ενώ στις 9 πμ θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους, εκτός χρονομέτρησης, οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της ποδηλασίας, σε μια επίπεδη και εύκολη διαδρομή 15 χλμ, το The Fun Ride. 

Εγγραφές και την Παρασκευή
Τελευταία ευκαιρία για εγγραφές απευθείας στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης στη registration area δίνεται την Παρασκευή (3/4), από τις 14:00 έως τις 21:00. Όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου επωφελούνται 50% έκπτωση για το The Fun Ride.  

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε κλειστούς δρόμους για την απόλυτη ασφάλεια των αθλητών και από τις 8:15΄ πμ έως και περίπου τις 3:30΄ μμ του Σαββάτου θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε εκτεταμένο τμήμα του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής Σπάρτης και των Δήμων Ανατ. Μάνης και Ευρώτα, από όπου θα διέλθουν οι ποδηλάτες, με διακοπές κυκλοφορίας που θα ισχύσουν τμηματικά. 

Μια παγκόσμια ποδηλατική γιορτή 
στην καρδιά της Λακωνίας  
Η Σπάρτη γίνεται για μία ημέρα το σημείο όπου η αντοχή συναντά το πάθος της ποδηλασίας. Στο L’Étape Village, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, θα περιμένουν το κοινό διαδραστικές δραστηριότητες και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.

Το L’Étape αποτελεί τη διεθνή ερασιτεχνική σειρά αγώνων του Tour de France, μεταφέροντας κάθε χρόνο το πνεύμα και την ποιότητά του σε επιλεγμένους προορισμούς παγκοσμίως και δίνοντας τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες ποδηλάτες να ζήσουν την εμπειρία του κορυφαίου ποδηλατικού αγώνα σε επαγγελματικές συνθήκες. Ο αγώνας, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Σπάρτη, προσκαλεί ποδηλάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ζήσουν μια μοναδική αγωνιστική πρόκληση και μια ολοκληρωμένη ποδηλατική εμπειρία, σε έναν ιστορικό προορισμό συνδεδεμένο με την αντοχή και τη δύναμη, με φόντο τον Ταΰγετο και διαδρομές που περνούν μέσα από τη μαγευτική Λακωνία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

Η δική σας είδηση