Νταμπλούχος Λακωνίας ο Αστέρας Βλαχιώτη που σήκωσε και το Κύπελλο

Επικράτησε του ΠΑΣ Σπάρτης στον τελικό επισφραγίζοντας μια ονειρική σεζόν

Δευτέρα, 04 Μάιος 2026 14:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νταμπλούχος Λακωνίας ο Αστέρας Βλαχιώτη που σήκωσε και το Κύπελλο

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο και τη σφραγίδα του απόλυτου κυρίαρχου ολοκληρώθηκε η φετινή ποδοσφαιρική περίοδος για τον Αστέρα Βλαχιώτη. Η ομάδα του Βλαχιώτη, το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου, αναδείχθηκε Κυπελλούχος Λακωνίας στο Ενωσιακό Γήπεδο του Αγίου Ιωάννη, επικρατώντας με 2-0 επί του ΠΑΣ Σπάρτης. 

Η επιτυχία αυτή, εκτός από την προσθήκη ενός ακόμα επάθλου στην τροπαιοθήκη του συλλόγου, σφράγισε μια ονειρική σεζόν, με την ομάδα να πανηγυρίζει το νταμπλ, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά, καθώς και την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Καταιγιστικό ξεκίνημα
και δύο γκολ σε δύο λεπτά

Οι πρωταθλητές μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με κεκτημένη ταχύτητα, δείχνοντας τις διαθέσεις τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η πίεση καρποφόρησε μόλις στο 11ο λεπτό, όταν μετά από μια καλοζυγισμένη εκτέλεση φάουλ του Γιαννόπουλου, προκλήθηκε σύγχυση στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ Σπάρτης. Ο Ανδρεανίδης, όντας σε επίκαιρη θέση, εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με ψύχραιμη προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε αποθέωση.

Προτού καλά-καλά προλάβουν οι τυπικά φιλοξενούμενοι να ανασυγκροτηθούν, ο Αστέρας «χτύπησε» ξανά. Στο 13’, μετά από μια υποδειγματική κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Κουτσοθοδωρής βγήκε ταχύτατα από τα αριστερά και με εξαιρετική ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το 2-0. Το γρήγορο αυτό προβάδισμα επέτρεψε στον Αστέρα να διαχειριστεί με απόλυτη ωριμότητα το υπόλοιπο της αναμέτρησης, κλείνοντας τους διαδρόμους και διατηρώντας τον έλεγχο του κέντρου μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Η πέμπτη κούπα και η ιστορική αναδρομή
Με τη λήξη του αγώνα, παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση έγιναν ένα «κουβάρι», γιορτάζοντας μαζί με τους φιλάθλους του Αστέρα, την πέμπτη κατάκτηση Κυπέλλου Λακωνίας στην ιστορία του συλλόγου. 

Η φετινή επιτυχία έρχεται να προστεθεί στη «χρυσή βίβλο» της ομάδας, δίπλα στους τίτλους των ετών 1998, 2001, 2017 και του πρόσφατου 2025, πιστοποιώντας τη διαχρονική δυναμική που εκπέμπει ο Αστέρας στο λακωνικό ποδόσφαιρο.

Μια γιορτή του λακωνικού ποδοσφαίρου 
Το Αθλητικό Ενωσιακό Κέντρο της ΕΠΣ Λακωνίας προσέφερε το ιδανικό σκηνικό για αυτή τη γιορτή, με τους φιλάθλους να απολαμβάνουν ένα θέαμα υψηλού επιπέδου. Η οργανωτική επιτροπή της ΕΠΣ εισέπραξε τα εύσημα για την άψογη διεξαγωγή του 52ου τελικού, ενώ πέρα από τον κυπελλούχο, ιδιαίτερη μνεία χρήζει και ο φιναλίστ ΠΑΣ Σπάρτης για την αγωνιστικότητα και το σπάνιο αθλητικό ήθος, παραμένοντας πιστός στο «ευ αγωνίζεσθαι» μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο Αστέρας Βλαχιώτη αποχαιρετά πλέον την τοπική κατηγορία ως ο απόλυτος ηγεμόνας, στρέφοντας το βλέμμα του με αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις της Γ’ Εθνικής, έχοντας ολοκληρώσει μία από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
Του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα