Μπασκετική δράση με πλούσιο θέμα στο… «Sparti’s Central Square Arena»

Επιτυχημένο το τουρνουά «Crossover GNC 3on3» στην κεντρική πλατεία (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2026 12:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπασκετική δράση με πλούσιο θέμα στο… «Sparti’s Central Square Arena»

Στον παλμό του αθλητισμού και της νεολαίας κινήθηκε, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουλίου, η Σπάρτη, καθώς η κεντρική πλατεία μετατράπηκε σε μια ανοιχτή μπασκετική αρένα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Εβδομάδα Αποδήμων», ο Δήμος Σπάρτης φιλοξένησε το φετινό τουρνουά «Crossover GNC 3on3», προσφέροντας σε κατοίκους, επισκέπτες και αποδήμους μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία γεμάτη θέαμα, ένταση και ασταμάτητη αγωνιστική δράση. 

Με ειδικά πιστοποιημένα δάπεδα, σύγχρονες μπασκέτες τελευταίας τεχνολογίας και άψογη οργανωτική υποστήριξη, η διοργάνωση έφερε στο σήμερα τον παλιό, αγνό παλμό ανάλογων τουρνουά, γεμίζοντας ξανά την πόλη με το ίδιο πάθος για το παιχνίδι.

Η διοργάνωση κορυφώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (26/7), όταν οι ομάδες που πήραν το «εισιτήριο» από τους προκριματικούς του Σαββάτου (25/7) διασταύρωσαν τα ξίφη τους στους ημιτελικούς και, στη συνέχεια, στους μεγάλους τελικούς. Το κοινό παρακολούθησε συναρπαστικές αναμετρήσεις στις τρεις βασικές κατηγορίες της διοργάνωσης –κάτω των 18 ετών, άνω των 35 ετών και τη μεγάλη κατηγορία Ανδρών άνω των 18 ετών. Την παράσταση έκλεψε και ο θεαματικός διαγωνισμός τρίποντων, στον οποίο διαγωνίστηκαν οι αθλητές των κατηγοριών άνω των 18 και άνω των 35 ετών.

Στο κλείσιμο της γιορτής, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές όλων των κατηγοριών. Τις βραβεύσεις έκαναν ο δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Τουρισμού, Σπύρος Σελίμος -ο οποίος μάλιστα φορούσε αθλητική περιβολή και συμμετείχε ενεργά στο αγωνιστικό μέρος-, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών & Παιδείας, Γεώργιος Κουλουβάκος, καθώς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Θεόδωρος Κατσίχτης. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, εκπροσωπώντας την ομογένεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο Λεωνίδας», Γεώργιος Φουντούκης, και η γενική γραμματέας του συλλόγου, Κούλα Σπανού-Μέγγου.

Η αυλαία έπεσε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, με τον Δήμο Σπάρτης, τους διοργανωτές του «Crossover GNC 3on3» και τους συμμετέχοντες αθλητές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι, υποσχόμενοι ακόμα μεγαλύτερες μπασκετικές συγκινήσεις στην πρωτεύουσα της Λακωνίας.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα