Ικανοποίηση στο μάξιμουμ προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία

Πώς αξιολόγησαν 237.000 τουρίστες τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2014

Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015 21:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ικανοποίηση στο μάξιμουμ προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία

Υψηλούς βαθμούς ικανοποίησης συγκεντρώνουν τα ελληνικά ξενοδοχεία, ξεπερνώντας μάλιστα ανταγωνιστικούς τους προορισμούς.

Ειδικά τα ξενοδοχεία σε Ήπειρο και Κυκλάδες συγκεντρώνουν τις καλύτερες αξιολογήσεις από τους πελάτες τους πανελλαδικά, με ένα ποσοστό ικανοποίησης που ξεπερνά και στις δύο περιπτώσεις το 88%, όταν στο σύνολο της χώρας το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται κοντά στο 84%.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το αρμόδιο όργανο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Sete Intelligence και βασίζονται σε αξιολογήσεις από 236.737 πελάτες ελληνικών ξενοδοχείων και 924.548 πελάτες των ανταγωνιστικών προορισμών. Ο Γενικός Δείκτης Ικανοποίησης πελατών ξενοδοχείων υπολογίζεται από την ReviewPro, εταιρεία που ειδικεύεται στην μέτρηση της online φήμης των ξενοδοχείων και προκύπτει με βάση τις αναρτήσεις σχολίων πελατών σε εκατοντάδες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδες σχολιασμού ξενοδοχείων και ιστοσελίδες OTAs (online travel agents – διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία). Ο δείκτης αυτός ουσιαστικά αποτυπώνει το ανταγωνιστικό επιπέδο του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος, καθώς και του αντίστοιχου των ανταγωνιστριών χωρών, όπως το αντιλαμβάνονται οι επισκέπτες των διαφόρων περιοχών.

Όπως επισημαίνει το Sete Intelligence, δείκτες άνω του 80% υποδηλώνουν θετική εμπειρία. Στο σύνολο της χώρας, τα 5άστερα ξενοδοχεία συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες (άνω του 86%) και ακολουθούν τα ξενοδοχεία τριών αστέρων με ποσοστό ικανοποίησης λίγο υψηλότερο του 83%.

Με βάση τα ίδια στοιχεία της Review Pro, η Ελλάδα, με το ποσοστό του 84%, βρίσκεται για το 2014 ψηλότερα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της (81%) ως προς το βαθμό ικανοποίησης των πελατών της. Η Σαντορίνη και η Μύκονος συγκεντρώνουν ποσοστό 87%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στο Σαιν Τροπέ, τη Σαρδηνία και την Κύπρο είναι λίγο υψηλότερο του 82%. Σε επίπεδο πόλεων, η Αθήνα με ποσοστό ικανοποίησης στο 81% κατατάσσεται τρίτη, μετά την Κωνσταντινούπολη (82%), τη Βαρκελώνη (λίγο υψηλότερο του 81%) και ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Ρώμη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti