Έμφαση σε τουριστική προβολή και επενδύσεις της Λακωνίας

Τετ α τετ Κουντουρά-Τζανετέα στην Αθήνα - Στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική του νομού η υπουργός Τουρισμού

Τρίτη, 10 Μάρτιος 2015 18:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έμφαση σε τουριστική προβολή και επενδύσεις της Λακωνίας

Με την αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, είχε συνάντηση στην Αθήνα, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα. Η αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη την υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της και της ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την αγαστή συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση και προώθηση του πλούσιου τουριστικού προϊόντος που διαθέτει η Λακωνία. Η προβολή του νομού επιτυγχάνεται μέσω συμμετοχής σε εκθέσεις του εξωτερικού και του εσωτερικού, με γνώμονα τη διασύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της οικονομίας της Λακωνίας: του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.

Η κ. Κουντουρά  αναφέρθηκε στο σπουδαίο τουριστικό προϊόν που διαθέτει η Λακωνία και ιδιαίτερα επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση του brand name της Σπάρτης, ως ένα ισχυρό όπλο που επιβάλλεται να αξιοποιηθεί. Παράλληλα, τόνισε ότι θα είναι αρωγός στις νέες επενδύσεις που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία και θα βοηθήσουν την περιοχή στις ιδιαίτερες δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.

Η κ. Τζανετέα ενημέρωσε την υπουργό για τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν στη Λακωνία για νέες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και τη σημαντική προσπάθεια της περιφέρειας και του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη για την ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής που είναι υπό κατασκευή και θα βοηθήσουν την προσβασιμότητα του επισκέπτη.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν, επίσης, ο Καναδός πρέσβης, κ. Robert Peck και εκπρόσωπος  της εταιρίας «Π. Ηλιόπουλος Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ» που δραστηριοποιείται στη Λακωνία, με ιδιοκτήτη τον κ. Πέτρο Ηλιόπουλο, ομογενή επιχειρηματία από τον Καναδά.  Η εταιρία προχωρά σε επένδυση της τάξης των 42 εκατ. ευρώ, στην περιοχή του Δήμου Σπάρτης, σε γήπεδο συνολικής επιφάνειας 278.000 τμ. Η επένδυση προβλέπει ανέγερση ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναμικότητας 271 κλινών, 36 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, δυναμικότητας 72 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης (spa), συνεδριακό κέντρο 500 ατόμων και ανοιχτό θέατρο, ενώ εκτιμάται ότι από το έργο θα προκύψουν περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας. Μεταξύ άλλων θα δημιουργηθεί χώρος περιβαλλοντικής ενημέρωσης, θα αξιοποιηθεί το τοπικό εργατικό δυναμικό, ενώ θα υποστηριχθούν ακόμη οι παραγωγοί και τα προϊόντα της περιοχής με τη διοργάνωση φεστιβάλ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti