«Ολέθριο και ανεπανόρθωτο σφάλμα το ειδικό τέλος διανυκτέρευσης»

Ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας

Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2016 13:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ολέθριο και ανεπανόρθωτο σφάλμα το ειδικό τέλος διανυκτέρευσης»

Ολέθριο και ανεπανόρθωτο σφάλμα χαρακτηρίζει η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας τη θέσπιση του «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης», της τάξεως του ενός ευρώ ανά αστέρι και ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία.
Οι ξενοδόχοι του νομού αντιδρούν έντονα στις φήμες περί επιβολής νέας έμμεσης φορολόγησης στη λειτουργία των ξενοδοχείων, οι οποίες διακινούνται στον απόηχο της πρόσφατης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων.
 
Όπως επισημαίνει η Ένωση, τα προσδοκώμενα έσοδα από το άδικο αυτό μέτρο υπολογίζονται σε 150 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα χάνονται κρατικά έσοδα που ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από διαφυγόντες φόρους, λόγω της ανεξέλεγκτης και χωρίς κανόνες ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών (τουλάχιστον 12 εκατ. διανυκτερεύσεις).
Πρόκειται για «μια καλοστημένη παραοικονομία που πριμοδοτείται δυστυχώς από την αδυναμία της πολιτείας να την αναγνωρίσει και να τη ρυθμίσει νομοθετικά», αναφέρουν οι ξενοδόχοι και προσθέτουν:

«Πειραματισμοί αυτού του είδους, στερούνται κάθε λογικής και χαρακτηρίζονται ως ολέθρια και ανεπανόρθωτα σφάλματα, υπονομεύοντας ευθέως την επερχόμενη τουριστική χρονιά αλλά και την εν γένει ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.
Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό, ότι τα τελευταία χρόνια της ύφεσης, ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει γίνει αποδέκτης αλλεπάλληλων κυβερνητικών αλλαγών και αδικαιολόγητων φορολογικών επιβαρύνσεων  και δεν είναι σε θέση πλέον να κάνει άλλες θυσίες και παραχωρήσεις».
 
Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας εκφράζει κάθετα και απερίφραστα την πλήρη αντίθεσή της «στις αυτοσχεδιαστικές πρακτικές της κυβέρνησης», θεωρώντας άκρως απαράδεκτες και επικίνδυνες τις οποιεσδήποτε πρόχειρες σκέψεις για την επιβολή επιπρόσθετων νέων φόρων και ειδικών τελών στα ξενοδοχεία, καθώς οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές τόσο στην απασχόληση όσο και στην οικονομία συνολικότερα.
 
«Επειδή οι χειρισμοί στον τουριστικό τομέα πρέπει να είναι άμεσοι και προπαντός απαιτούν χειρουργική ακρίβεια, ευελπιστούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει πίσω το συντομότερο δυνατόν κάθε σκέψη περί επιβολής νέων φόρων και τελών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Ας στηρίξουμε όλοι μαζί, το σημαντικότερο τομέα της χώρας μας, τον τουρισμό, τον κυρίαρχο αιμοδότη της εθνικής μας οικονομίας, γιατί ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti