«Διαδρομές ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα»

Tzakas

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2022 13:14 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Διαδρομές ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα»

Κι αυτό το καλοκαίρι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης συμμετέχει στην «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022», η οποία διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της Βιβλιοθήκης και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με διευθυντή τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Δ. Μαλαφάντη.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η θερινή δράση  επανέρχεται με ιδέες και θεματικές, που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς. Κεντρικός στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας,  αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.  

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως «γέφυρα» με τη νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια, που θα υλοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Έτσι, διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 η Βιβλιοθήκη Σπάρτης υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους της, για να διαβάσουν παλαιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Η τελετή έναρξης θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ημερομηνία αφετηρίας της εκστρατείας, και ώρα 11:00 έως 13:00, στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης. Στο δρώμενο θα μπορούν να συμμετάσχουν έως 30 παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Σημειώνεται πως δηλώσεις συμμετοχής στην τελετή έναρξης δεν είναι απαραίτητες για τους συμμετέχοντες.

Όλες οι επί μέρους δράσεις, τα θέματα, τα εργαστήρια, οι ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής τους, οι ηλικίες των παιδιών, που θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εμψυχωτές – εθελοντές, θα αναφέρονται αναλυτικά στο σχετικό πρόγραμμα δράσεων της Βιβλιοθήκης. Για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπολοίπων υπηρεσιών, οι εκπαιδευτικές δράσεις θα γίνονται στο ισόγειο του κτιρίου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στη Βιβλιοθήκη. Για κάθε πρόγραμμα θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας σε συνδυασμό με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Δηλώσεις συμμετοχής για τα προγράμματα κάθε εβδομάδας θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή της εβδομάδας που προηγείται.  

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Πληροφορίες όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της Βιβλιοθήκης:
- στα τηλέφωνα 2731026853 και 2731021180 [φαξ 2731089331]
- στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- στο Facebook: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

kalokairini ekstrateia vivliothikis

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti