Προοπτική υποτροφιών στις ΗΠΑ για μαθητές στη Λακωνία

Παρουσιάζεται το πρόγραμμα «FLEX» στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2023 14:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προοπτική υποτροφιών στις ΗΠΑ για μαθητές στη Λακωνία

Το τμήμα «Sparti TechLab» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης διοργανώνει παρουσίαση με θέμα «Future Leaders Exchange (FLEX) - Πλήρεις υποτροφίες σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα για ένα ακαδημαϊκό έτος στις ΗΠΑ», με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές για το πρόγραμμα, αλλά και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής αν επιθυμούν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα «FLEX» προσφέρει σε μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να λάβουν πλήρη υποτροφία για να περάσουν στις ΗΠΑ ένα ακαδημαϊκό έτος, να φιλοξενηθούν από οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε ένα αμερικανικό σχολείο. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι έως τις 30 Οκτωβρίου.

Τη χρηματοδότηση του προγράμματος έχει αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών (US Department of State) των ΗΠΑ και οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση. Μάλιστα, από το 1993 έχει προσφέρει περισσότερες από 29.000 υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες από 21 χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας. Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2019 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η επιλογή των μαθητών γίνεται μέσω ενός αξιοκρατικού δωρεάν διαγωνισμού, στον οποίον μπορούν να λάβουν συμμετοχή και παιδιά με αναπηρία, αρκεί όλοι να πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:
- Να φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου ή στην Α΄ Λυκείου και να έχουν γεννηθεί από τις 15 Ιουλίου 2006 έως τις 15 Ιουλίου 2009.
- Να έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του 13,1/20.
- Να έχουν γνώση της αγγλικής γλώσσας.
- Να είναι Έλληνες πολίτες και δικαιούνται διεθνές διαβατήριο.
- Να πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί βίζα για τις ΗΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ενώ όσοι επιθυμούν να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.discoverflex.org.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση