Online Βιβλιοθήκες...για όλα τα γούστα

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2020 15:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Online Βιβλιοθήκες...για όλα τα γούστα

Μπορεί τα πάντα  να έχουν ακυρωθεί ελέω κορωνοϊού και να είμαστε όλοι –θα έπρεπε τουλάχιστον– περιορισμένοι στα σπίτια και τα διαμερίσματά μας, αλλά αν θέλουμε να σπάσουμε τη μονοτονία της κλεισούρας και να ξεφύγουμε από λιγάκι από τις συνήθεις ασχολίες μας μπορούμε να βρούμε πολιτιστικά δρώμενα on line.

Εμείς σήμερα σας προτείνουμε να το ρίξετε στο διάβασμα και αν έχετε βαρεθεί τη συλλογή της βιβλιοθήκης σας, στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες σελίδες στις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν βιβλία για όλα τα γούστα. Παρακάτω σας έχουμε μερικά site που μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε δωρεάν και  νόμιμα πλήθος βιβλίων

www.read-library.com
Τα βιβλία είναι ψηφιοποιημένα σε μορφή epub3. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Apple Appstore και Google Play και άνοιξε τη μεγαλύτερη ψηφιακή βιβλιοθήκη της Κύπρου στις φορητές συσκευές σας.

https://www.openbook.gr
 Σε αυτή την πλατφόρμα θα βρείτε περισσότερα από 6.000 βιβλία της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας, θεατρικά έργα και επιστημονικά συγγράμματα.

https://www.gutenberg.org
Στο Project Gutenberg υπάρχουν διαθέσιμα δωρεάν περισσότεροι από 42.000 τίτλοι για online ανάγνωση αλλά και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

http://www.cyprusdigitallibrary.org.cy
  Στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Κυπριακής Βιβλιοθήκης μπορείτε να βρείτε σπάνιο κυπρολογικό υλικό.

Για την ελληνική λογοτεχνία κάντε μια βόλτα στην ιστοσελίδα του Σπουδαστηρίου Νέου Ελληνισμού http://www.snhell.gr/, όπου περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ανθολόγιο κειμένων από την Νέα Ελληνική Λογοτεχνία, Ανθολόγιο Αναγνώσεων (σε μορφή αρχείων mp3), εργογραφίες των Κ.Π. Καβάφη, Κ.Θ. Δημαρά και Γ.Π. Σαββίδη.
 Αν είστε λάτρεις του Παπαδιαμάντη επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://papadiamantis.net όπου υπάρχει ολόκληρο το λογοτεχνικό έργο του συγγραφέα.
Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ωνάση https://www.onassis.org/el/initiatives/cavafy-archive/μπορείτε να περιηγηθείτε στο Αρχείο Καβάφη, το οποίο περιήλθε στη διαχείριση του Ιδρύματος στα τέλη του 2012.

Αλλά ψάξτε κι εσείς και θα βρείτε πολλές ακόμα, εμείς μια ιδέα σας δίνουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti