Είναι σωστό να βάλετε πουλόβερ στον σκύλο σας το χειμώνα;

Σάββατο, 02 Δεκέμβριος 2023 09:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Είναι σωστό να βάλετε πουλόβερ στον σκύλο σας το χειμώνα;

Πολλοί επιλέγουν να ντύσουν το σκυλάκι τους με κάποιο παλτό ή πουλόβερ. Χρειάζεται το σκυλάκι σας πουλόβερ;

Το πουλόβερ πρέπει να είναι πρώτα μια λειτουργική επιλογή και μετά μια επιλογή εμφάνισης. Μπορεί ένα πουλόβερ να πηγαίνει πολύ στο σκυλάκι σας και να το κάνει «μοντέλο», αλλά ο ρόλος του είναι να το κρατάει ζεστό αν κρυώνει. Όταν το κρύο είναι βαρύ, ειδικά τις νύχτες, μπορεί το σκυλάκι σας να δυσκολεύεται να διατηρήσει τη θερμοκρασία του και να κρυώνει.

Κάποιοι σκύλοι, όπως είναι τα Χάσκι, τα Μάλαμουτ, τα Αγίου Βερνάρδου, έχουν χοντρό τρίχωμα με πολλά επίπεδα, που είναι ιδανικό για το κρύο. Είναι ράτσες που έχουν εξελιχθεί σε ψυχρές περιοχές και μάλιστα λατρεύουν το κρύο. Οπότε, ένα πουλόβερ τους προκαλεί υπερθέρμανση, κάνοντας περισσότερο κακό παρά καλό. Οι μικρότερες ράτσες, όμως, με κοντό τρίχωμα, όπως είναι τα Τσιουάουα, τα Ντάτσχουντ, τα νεαρά Μαλτεζάκια που δεν έχουν αρκετό υποδόριο λίπος, καθώς και άλλες μικρόσωμες ράτσες, θα αισθανθούν πολύ άνετα μέσα σε ένα πουλόβερ. Αν δείτε ότι ο σκύλος σας κουλουριάζεται με τις ώρες στο κρεβατάκι του με τις κουβέρτες, αυτό σημαίνει ότι κρυώνει και θα του άρεσε ένα πουλόβερ.

Πώς θα καταλάβετε ότι ο σκύλος σας χρειάζεται πουλόβερ;
Ο μοναδικός τρόπος είναι να παρακολουθήσετε προσεκτικά τη συμπεριφορά του. Αν τρέμει, αν τρίζει τα δόντια του, αν κουλουριάζεται, τότε μάλλον χρειάζεται πουλόβερ. Αν χρειάζεται να φορέσετε πουλόβερ στο σκύλο σας, τότε ο λαιμός και τα πόδια του πρέπει να είναι χαλαρά και να του επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων. Προσοχή χρειάζεται και στα φερμουάρ, τα κουμπιά και τα άλλα αξεσουάρ του πουλόβερ, καθώς ο σκύλος σας μπορεί να τα μασήσει και να τα καταπιεί. Αν το συνηθίζει, καλύτερα να το σκεφτείτε καλά πριν του πάρετε πουλόβερ.

Επίσης, το υλικό του πουλόβερ είναι σημαντικό. Ένα πολυεστερικό πουλόβερ μπορεί να του προκαλέσει έκζεμα και δυσφορία. Το σωστό μέγεθος είναι επίσης πολύ σημαντικό, ώστε να μην είναι σφικτό και τον πνίγει ή να του προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος.

Σημάδια ότι ο σκύλος υπερθερμαίνεται
Αν δείτε τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια της βόλτας και ενώ φοράει το πουλόβερ του, να λαχανιάζει, να βαριανασαίνει και να κρεμάει τη γλώσσα του, αυτό είναι σημάδι ότι ζεσταίνεται. Αν προχωράει σαν ζαλισμένος, επίσης είναι σημάδι υπερθέρμανσης.

_____

Πολλοί σκύλοι παραμένουν στο καταφύγιο ζώων Αγ. Κυριακής Σπάρτης, όπου περιμένουν τον άνθρωπό τους. Αν σας ενδιάφερει να υιοθετήσετε, θα μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook και Instagram, καθώς και στο straysparta.gr, σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης.

Avocado

Ο Αβοκάντο βρέθηκε στο δρόμο, θα γίνει μεσαίου μεγέθους και ψάχνει ένα πουλοβερακι και ένα σπιτικό!  Υιοθετήστε υπεύθυνα.

Stray Sparta Greece
Smart paws save a stray
SRF

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti