Το νέο βιβλίο πνευματικής ανάπτυξης του Δ. Δημητρακόπουλου παρουσιάστηκε στη Σπάρτη

Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2024 13:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το νέο βιβλίο πνευματικής ανάπτυξης του Δ. Δημητρακόπουλου παρουσιάστηκε στη Σπάρτη

Το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του Λάκωνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητρακόπουλου με τίτλο «Το Εναλλακτικό Μονοπάτι (Η πνευματική ανάπτυξη σε εποχή σύγχυσης)» παρουσιάστηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

Την εκδήλωση παρουσίασης, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, διοργάνωσε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», ενώ ο πρόεδρος Νικόλαος Κουφός ήταν εκεί, απηύθυνε χαιρετισμό και συντόνισε. Το βιβλίο προλόγισαν ο σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης και συγγραφέας Γιώργος Κεραμιδάς και η ψυχολόγος Χρύσα Σαρμπάνη.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του συγγραφέα επί του περιεχομένου και του σκοπού του βιβλίου του και ακολούθησαν ερωτήσεις προς αυτόν, εκ μέρους των παρισταμένων.

Στο βιβλίο που παρουσιάσθηκε και έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στο ακροατήριο, από τις ομιλίες που έγιναν, καθώς και από το μεστό φιλοσοφικό του περιεχόμενο, ο συγγραφέας εκθέτει τις ιδέες του για τη ζωή, τον θάνατο και το νόημα της ύπαρξης. Ο σκοπός του βιβλίου όπως τόνισε ο συγγραφέας του, είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να αποφύγει την υπερ-απλουστευμένη σκέψη που επικρατεί σήμερα και καλλιεργείται συστηματικά από τα Μέσα Ενημέρωσης, το Διαδίκτυο αλλά και από διάφορους φορείς και να αναπτυχθεί σε ολοκληρωμένο άτομο με κριτική σκέψη. Η πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου, υποστηρίζει ο κ. Δημητρακόπουλος, επιτυγχάνεται με την καλλιέργεια των αρετών, του σωστού τρόπου σκέψης και της Δια Βίου Μάθησης. «Σήμερα – αναφέρει στο βιβλίο του – τα παιδιά μας διδάσκονται τον υλισμό, χωρίς να διδάσκεται η πνευματικότητα, αλλά έτσι στέλνουμε το μήνυμα ότι οι αξίες δεν είναι σημαντικές».

Όπως αναλύει ο πρόεδρος της ΕΠΔΛ κ. Κουφός, ο συγγραφέας οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο θα υπάρχει η Ιερή Σύζευξη (όπως την ονομάζει), η οποία είναι η σύζευξη της ακεραιότητας και της ολοκλήρωσης, όπου θα συνεργάζονται η λογική και η διαίσθηση, η επιστήμη και η πίστη, προς όφελος των ανθρώπων και της βελτίωσης των συνθηκών της ζωής τους. Αυτό βέβαια, όπως ο ίδιος αναγνωρίζει, αποτελεί μια μορφή παραδοξότητας, που μάλλον δε βρίσκει έδαφος στην εποχή της λογικής. Ωστόσο, μέσα από αυτή τη σύζευξη, πιστεύει ο συγγραφέας, ότι ο άνθρωπος μπορεί ν’ αποκτήσει υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας και ωριμότητας και να παραμένει ανεπηρέαστος από την πολλαπλότητα των αιτιών και συνεπειών που συνοδεύουν κάθε εμπειρία της ζωής μας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα έσοδα από τα αντίτυπα του βιβλίου που επωλήθησαν στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν από τον κ. Δημητρακόπουλο στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti