Χνουδωτές διαδρομές: Γάτα και άνοιξη

Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2024 21:26 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χνουδωτές διαδρομές: Γάτα και άνοιξη

Η άνοιξη ξεπρόβαλε και μαζί της ξεπροβάλλουν μερικά προβλήματα για τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Είναι η εποχή του χρόνου που αυξάνεται η ανθοφορία και η γύρη μπορεί να αποτελέσει ένα δυσάρεστο πρόβλημα για τη γάτα μας.

Ωστόσο, το κυριοτέρο είναι τα χημικά καθαριστικά που χρησιμοποιόυμε για την επιπλέον καθαριότητα στην αλλαγή της σεζόν. Η χρήση τους είναι πιθανό να μετατραπεί σε βαριά δηλητηριάση.

Tips για την ανοιξιάτικη περιποίηση της γάτας σου
-Προσοχή στα χημικά καθαριστικά. Ο σχολαστικός καθαρισμός είναι απαραίτητος για την αφαίρεση ανεπιθύμητων ψύλλων από τα χαλιά και το κρεβάτι της γάτας. Παρόλα αυτά, κάποια καθαριστικά είναι τόσο δυνατά που μπορούν να δημιουργήσουν φτέρνισμα στη γάτα. Κατά τη διάρκεια του καθαρίσματος, καλό θα ήταν η γάτα να βρίσκεται σε ξεχώριστο δωμάτιο.

-Προσοχή στους ψύλλους. Η άνοιξη είναι ο καλύτερος καιρός αναπαραγωγής για τους ψύλλους, με τον αριθμό τους να αυξάνεται δραματικά. Οι ψύλλοι μπορούν να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα η γάτα είτε να φτερνίζεται είτε να ξύνεται. Είναι σημαντικό η γάτα να υποβάλλεται σε τακτική θεραπεία ψύλλων.

-Όχι στα δηλητηριώδη φυτά για τις γάτες.Υπάρχουν πολλά δηλητηριώδη φυτά, όπως οι τουλίπες, αζαλέες ή πικροδάφνες, που καλό θα ήταν να μην υπάρχουν στον κήπο ή το μπαλκόνι.
-Στείρωση. Η άνοιξη είναι περίοδος αναπαραγωγής, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να στειρωθεί.

marvel

Ο Μάρβελ διαμένει στο καταφύγιο Σπάρτης και ψάχνει μία οικογένεια για να τον υιοθετήσει.

Πολλοί σκύλοι παραμένουν στο καταφύγιο ζώων Αγ. Κυριακής Σπάρτης και περιμένουν τον άνθρωπο τους. Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε, θα μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook και Instagram, καθώς και στο straysparta.gr, σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης.

Stray Sparta Greece
Smart paws save a stray
SRF

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti