Χνουδωτές Διαδρομές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρείτε μια πάπια ως κατοικίδιο

Σάββατο, 13 Απρίλιος 2024 12:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χνουδωτές Διαδρομές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρείτε μια πάπια ως κατοικίδιο

Οι πάπιες είναι κατοικίδια εξωτερικού χώρου, όμως μπορούν να επωφεληθούν από ασφαλή στέγαση. Θα πρέπει να παρέχεται άφθονος χώρος για περιπλάνηση και κολύμπι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα, κατά τη διάρκεια δυσμενών καιρικών συνθηκών ή εάν τα αρπακτικά ζώα είναι ελεύθερα, απαιτείται ένα καταφύγιο που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις πάπιες σας ασφαλείς.

Οι πάπιες δεν κουρνιάζουν, έτσι οι κούρνιες στο σπίτι της πάπιας δεν είναι απαραίτητες, όπως ισχύει για τα κοτόπουλα. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν καθαρά κλινοσκεπάσματα για να περπατούν και να ξαπλώνουν. Το άχυρο είναι το καλύτερο, βελόνες πεύκου ή ξύσματα ξύλου μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στο πάτωμα του σπιτιού της πάπιας.

Φαγητό και νερό
Οι πάπιες είναι παμφάγα ζώα, επομένως πρέπει να τρώνε μια ποικιλία τροφών. Μια τροφή πάπιας που διατίθεται στο εμπόριο θα πρέπει να αποτελεί τη βάση της διατροφής κάθε πάπιας κατοικίδιου ζώου, αφού είναι πλήρης και ισορροπημένη. Λαχανικά και έντομα μπορούν επίσης να προσφέρονται ως λιχουδιές. Φυλλώδη χόρτα, γαιοσκώληκες, σκουλήκια, πράσινα μπιζέλια, πυρήνες καλαμποκιού και άλλα είδη είναι υγιεινά πρόσθετα στα καθημερινά γεύματα της πάπιας. Όσον αφορά στο νερό τους, ένας ποτιστής πάπιας πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και να διατηρείται γεμάτος, διότι οι πάπιες πίνουν τουλάχιστον ένα λίτρο νερό την ημέρα.

Κοινά προβλήματα υγείας
Οι πάπιες είναι αρκετά υγιή κατοικίδια, όμως μπορούν να αναπτύξουν προβλήματα. Ορισμένα κοινά προβλήματα υγείας είναι τα παρακάτω:

- Τοξικότητα βαρέων μετάλλων: Εάν μια πάπια καταπιεί μεταλλικά αντικείμενα, όπως βίδες και νομίσματα, μπορεί να αρρωστήσει πολύ.

- Ασπεργίλλωση: Πρόκειται για λοίμωξη του αναπνευστικού που οφείλεται συνήθως σε βρεγμένα κλινοσκεπάσματα.

- Κατάποση τοξίνης: Εντομοκτόνα, τρωκτικοκτόνα και άλλα είδη μπορεί να είναι τοξικά για τις πάπιες.

- Το στάσιμο νερό, το βρώμικο περιβάλλον, η ακατάλληλη δίαιτα, η κατανάλωση τοξινών και η έκθεση σε άρρωστες πάπιες είναι οι κύριες αιτίες προβλημάτων υγείας τους. Ευτυχώς, τα περισσότερα από τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν, διατηρώντας ένα καθαρό κοτέτσι και παρέχοντας μια σωστή διατροφή για το κατοικίδιο ζώο σας.


DaisyΗ Daisy με τα παπάκια της!

Μια επιτυχημένη μας υιοθεσία!!!


Πολλοί σκύλοι παραμένουν στο καταφύγιο ζώων Αγ. Κυριακής Σπάρτης και περιμένουν τον άνθρωπο τους. Αν επιθυμείτε να υιοθετήσετε, θα μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook και Instagram, καθώς και στο straysparta.gr, σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης.

Stray Sparta Greece
Smart paws save a stray
SRF

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti