Παρά τους 57 νεκρούς πάντα μέσα στο σκοτάδι

Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2023 08:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η τραγωδία των Τεμπών, αποκαλύπτει τις χρόνιες παθογένειες του βαθέως κράτους, ως αποτέλεσμα της διελκυστίνδας των κομμάτων για τη νομή της εξουσίας. Εξοβελίστηκαν αξιολόγηση, ιεραρχία, λογοδοσία. Από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, προωθήθηκε το βόλεμα, το ρουσφέτι, η ατιμωρησία. Και στο Δημόσιο, η πραγματική εξουσία περιήλθε στα χέρια του κρατικοδίαιτου κομματικού συνδικαλισμού. Αυτοί διοικούν και τον ΟΣΕ.

Το κομματικό, συντεχνιακό και προσωπικό συμφέρον των κομματικά βολεμένων, υπερισχύει του δημοσίου συμφέροντος. Μπορείτε και να το δείτε στους δρόμους των πόλεων. Κόμματα πρωτοστατούν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με στόχο όχι την καταπολέμηση αλλά την διαιώνιση των αιτιών της αναποτελεσματικότητας, της κακοδιαχείρισης, της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και της διαφθοράς στον ΟΣΕ και το Δημόσιο γενικότερα, που έφεραν τους 57 νεκρούς.

Ψεύδονται όλοι αυτοί. Διαδηλώνουν (δίπλα από πολίτες που πραγματικά διαμαρτύρονται), ισχυριζόμενοι ότι αν αλλάξουν κάποια πρόσωπα από την κυβέρνηση ξαφνικά η Ελλάδα θα γίνει Ελβετία. Και στον ΟΣΕ όλα θα λειτουργούν ρολόι. 

Η μη αξιολόγηση της πραγματικότητας είναι μια βαριά παθογένεια της δημοκρατίας για τη χώρα. Και σε αυτό, όπως πολλές φορές έχω γράψει, συμμετέχουν τα ΜΜΕ και κυρίως οι εφημερίδες. Στηθείτε σε ένα περίπτερο και δείτε τους τίτλους των εφημερίδων. Θα μείνετε άφωνοι από την ελεεινότητα των τίτλων, την χυδαιότητα, τα ψεύδη. Καμία αναφορά στην αλήθεια των πραγμάτων.

Ακόμα και σε μια τραγωδία με 57 νεκρούς τι κάνουν όλοι αυτοί (πολιτικοί και ΜΜΕ); Κρύβουν κάτω από το χαλί τις πραγματικές αιτίες που η Ελλάδα καθυστερεί παντού και τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Τις πραγματικές αιτίες που ο ΟΣΕ είναι διαλυμένος και «εύκολα»  δολοφόνησε 57 συνανθρώπους μας. Η χώρα πάντοτε στο σκοτάδι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti