Ένα διαχρονικό και σοβαρό πρόβλημα για την περιοχή της Ελίκας Δ. Μονεμβασίας οδεύει οριστικά προς τη λύση του. Η έναρξη λειτουργίας της νέας υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Άγιος Γεώργιος» αναμένεται να αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών, εξασφαλίζοντας την επάρκεια του πολυτιμότερου αγαθού, ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις δοκιμαστικές αντλήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα αποτελέσματα κρίνονται παραπάνω από ενθαρρυντικά. Η εκμεταλλεύσιμη παροχή νερού αγγίζει τα 20 κυβικά μέτρα ανά ώρα, μια ποσότητα που θεωρείται ικανή να θωρακίσει το δίκτυο και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.
Σε δήλωσή του για το θέμα, ο δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης, υπογράμμισε τη σημασία του έργου για την τοπική κοινωνία: «Με την άμεση σύνδεση του έργου στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης, εξασφαλίζεται σταθερή και ποιοτική παροχή νερού για όλους τους κατοίκους της κοινότητας και τους επισκέπτες της περιοχής».




