Μαθησιακή εμπειρία με ευρωπαϊκό πρόσημο εξ Ιταλίας στο ΓΕΛ Μονεμβασίας

Δίδαξε στο σχολείο για μια εβδομάδα ο Καθηγητής Μ. Κατσούλο

Παρασκευή, 03 Οκτώβριος 2025 15:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαθησιακή εμπειρία με ευρωπαϊκό πρόσημο εξ Ιταλίας στο ΓΕΛ Μονεμβασίας

Μια διακεκριμένη προσωπικότητα υποδέχθηκε πρόσφατα το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Μονεμβασίας. Είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Ιταλό φιλόλογο Μάσιμο Κατσούλο, Καθηγητή στο Liceo Classico Tito Livio του Μιλάνου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και της δράσης «Teaching Assignment», στην οποία συμμετέχει το σχολείο της Μονεμβασιάς.

Στο διάστημα από 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κατσούλο, ο οποίος επισκέφθηκε για μία ακόμα φορά τον Δ. Μονεμβασίας όντας λάτρης του τόπου και της ιστορίας του, συνεργάστηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, Νεοελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Λατινικών, φέρνοντας νέες προσεγγίσεις στη διδασκαλία και δίνοντας την ευκαιρία για ανοιχτό διάλογο και ανταλλαγή εκπαιδευτικών μεθόδων. Η συμμετοχή του συνέβαλε στην εμπλουτισμένη μαθησιακή εμπειρία της σχολικής κοινότητας.

Η επίσκεψη ανέδειξε τη σημασία της πολιτισμικής ανταλλαγής και της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δίνοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικές πρακτικές και καινοτόμες προσεγγίσεις στα ανθρωπιστικά μαθήματα.

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Μονεμβασίας, Μαρία Κουντούρη, ανέφερε σχετικά: «Το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Μονεμβασίας θα συνεχίσει με συνέπεια να στηρίζει και να υλοποιεί δράσεις Erasmus+, προσφέροντας σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς πολύτιμες εμπειρίες μάθησης, συνεργασίας και ευρωπαϊκού προσανατολισμού».

φωτο: monemvasianews.gr

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα