Σάρωσε και πάλι την Πελοπόννησο με «σκούπα» η ΕΛΑΣ

Στη Λακωνία συνελήφθη κατάδικος για δολοφονία - Ξετυλίχθηκε το κουβάρι κλοπής στο γήπεδο Αμυκλών

Τετάρτη, 08 Οκτώβριος 2025 12:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σάρωσε και πάλι την Πελοπόννησο με «σκούπα» η ΕΛΑΣ

Μια ακόμη συντονισμένη και εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη (7/10), σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες. 

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής στους 5 νομούς, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 830 άτομα, εκ των οποίων 741 ήταν ημεδαποί και 89 αλλοδαποί, καθώς και σε 655 οχήματα. Από τους ελέγχους προέκυψαν 64 προσαγωγές, 50 ημεδαπών και 14 αλλοδαπών, ενώ 37 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 258 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ 5 οχήματα ακινητοποιήθηκαν.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ στη Λακωνία
καταζητούμενοι για ανθρωποκτονία και κλοπή
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Λακωνία, όπου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία με πρόθεση και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, αντίστοιχα. Κατά πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», η δολοφονική ενέργεια είχε συντελεστεί στο παρελθόν σε περιοχή της Αττικής, ενώ η δεύτερη περίπτωση αφορά την υπόθεση κλοπών σε φωτοβολταϊκά πάρκα σε περιοχές του Δ. Σπάρτης, που είχε εξιχνιαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Εξιχνιάστηκε κλοπή 
στο γήπεδο των Αμυκλών
Επιπλέον, κατά την αστυνομική «σκούπα», αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης εξιχνίασαν μία περίπτωση κλοπής, που είχε διαπραχθεί μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου 2025, στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αμυκλών του Δήμου Σπάρτης. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ», ο δράστης ο οποίος είναι Ρομά, παραβίασε το λουκέτο της εισόδου του γηπέδου και αφαίρεσε πλαστικά κομμάτια από τον συνθετικό τάπητα του αγωνιστικού χώρου. Επίσης, ξήλωσε καλώδια που χρησιμοποιούνταν για την τροφοδοσία του πυλώνα φωτισμού των εγκαταστάσεων. Πάνω στην… πρεμούρα του να εξασφαλίσει τη λεία του, μάλιστα ο δράστης προκάλεσε ζημιές και φθορές στο λεηλατημένο γήπεδο.

Μέρος των αφαιρεθέντων υλικών εντοπίστηκε έξω από την οικία του ταυτοποιηθέντος δράστη και αποδόθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Σπάρτης.

Κατασχέσεις όπλων, ναρκωτικών 
και αντικειμένων αυτοάμυνας
Εξάλλου, στη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν αντικείμενα και ουσίες σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα:
- Αργολίδα: μικροποσότητα κάνναβης, ένα τσιγαριλίκι, πιστόλι κρότου (ρέπλικα), γεμιστήρας, 29 φυσίγγια και μία αμπούλα αερίου.
- Κορινθία: μικροποσότητα κάνναβης, πιστόλι, δύο γεμιστήρες, 500 φυσίγγια, μαχαίρι μήκους 9 εκατοστών, μπρελόκ αυτοάμυνας τύπου «kubotan» 14 εκατοστών, 93 καψύλλια κρότου και συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών.
- Μεσσηνία: ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 9,4 γραμμαρίων και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες στους Εισαγγελείς
Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Πελοποννήσου συνεχίζουν τις δράσεις τους στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα