Η Επιστημονική Ομάδα “Nutrilab” προσκεκλημένη σε εκδήλωση στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2024 15:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Επιστημονική Ομάδα “Nutrilab” προσκεκλημένη σε εκδήλωση στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Την Κυριακή 21 Απριλίου, η Επιστημονική Ομάδα του Nutrilab, έπειτα από πρόσκληση του κ. Ιωάννη Μπαγιώκου, Υπεύθυνου Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, παρέθεσε επιστημονική ομιλία με τίτλο «Τα οφέλη του Ελαιολάδου στη Μεσογειακή Διατροφή», στο πλαίσιο εκδήλωσης που διεξήχθη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας για τη Μεσογειακή Διατροφή «Foodrprint».

Ο Εργοφυσιολόγος-Αθλητικός Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Διαιτολογίας-Διατροφής και χρυσός Βαλκανιονίκης στην ορεινή ποδηλασία Κωνσταντίνος Μπάρδης και η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Μαρία Πατσιλίβα με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία, αναφέρθηκαν στην κεντρική θέση του ελαιολάδου στη Μεσογειακή Διατροφή και τα αποδεδειγμένα, πολλαπλά οφέλη του Διατροφικού αυτού Προτύπου στην υγεία.

Συγκεκριμένα, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της ομάδας “Nutrilab”, Δρ. Κωνσταντίνος Μπάρδης, εστίασε στις φαινολικές ενώσεις και στην κυρίαρχη αυτών, την ουσία υδροξυτυροσόλη, στις οποίες και αποδίδονται πολλές από τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου. Παρουσίασε τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα που σχετίζονται με την υδροξυτυροσόλη και τα σύγχρονα ευρήματα περί προληπτικής δράσης της στη διαδικασία αθηρογένεσης.

Στη συνέχεια, η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Επιστημονική Συνεργάτης Μαρία Πατσιλίβα τόνισε την άρρηκτη σύνδεση του ελαιολάδου με τη Μεσογειακή Διατροφή, τα οφέλη της τελευταίας στην υγεία με ειδική αναφορά στην τρίτη ηλικία και απαρίθμησε ένα σύνολο απλών και πρακτικών συμβουλών, μέσω της εφαρμογής των οποίων προσεγγίζονται αποτελεσματικότερα στην καθημερινότητα οι θεωρητικές συστάσεις που αφορούν στο Μεσογειακό Πρότυπο Διατροφής.

nutrilab 2Τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή του κ. Ιωάννη Μπαγιώκου και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, αξίζουν να γίνονται στην πόλη μας, καθώς αναδεικνύουν το θησαυρό της λακωνικής γης!

nutrilab 3

Nutrilab Σπάρτης, Πλατανιστά 78, Τ.Κ 23100
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 210 300 3535
www.nutrilab.gr
Instagram: nutrilab.gr
Facebook: Nutrilab.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti