Το Cinema Center παρουσιάζει το πρόγραμμα προβολών της εβδομάδας από την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, με επιλογές που καλύπτουν τόσο το ελληνικό όσο και το ξένο σινεμά. Καθημερινά στις 7:00 το απόγευμα προβάλλεται η δραματική ταινία «Άγιος Παΐσιος», μια κινηματογραφική αφήγηση της ζωής και της πορείας του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη. Η ταινία εστιάζει στην ανθρώπινη και πνευματική διαδρομή του, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι την καθιέρωσή του ως μία από τις πιο αγαπητές μορφές της σύγχρονης Ορθοδοξίας, αναδεικνύοντας την πίστη, την ταπεινότητα και τη δύναμη της ψυχής του.
Στις 9:30 το βράδυ ακολουθεί η ταινία περιπέτειας «Το Καταφύγιο» (Shelter) με πρωταγωνιστή τον Jason Statham, ένα αγωνιώδες φιλμ που εξελίσσεται σε ένα απομονωμένο και σκληρό φυσικό περιβάλλον. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν μοναχικό άντρα που έρχεται αντιμέτωπος με απρόβλεπτες καταστάσεις όταν μια απρόσμενη συνάντηση τον αναγκάζει να βγει από την απομόνωσή του και να παλέψει για την επιβίωση, σε μια ταινία γεμάτη ένταση, δράση και συναισθηματικές συγκρούσεις.
Επιπλέον, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στις 4:30 το απόγευμα, το Cinema Center φιλοξενεί ειδικές απογευματινές προβολές της ταινίας «Καποδίστριας». Πρόκειται για μια ιστορική κινηματογραφική παραγωγή αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, φωτίζοντας κρίσιμες στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας και τη συμβολή του στη συγκρότηση του ελληνικού κράτους.




