Η Λακωνία στις σελίδες της φημισμένης «Le Parisien»

«Υπόκλιση» στην αυθεντικότητα του τόπου από τον κολοσσό του γαλλικού Τύπου μέσα από συνεργασία «Visit Peloponnese» και ΕΟΤ Γαλλίας

Τρίτη, 21 Ιούλιος 2026 11:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Λακωνία στις σελίδες της φημισμένης «Le Parisien»

Η Λακωνία, με την αυθεντικότητά της, το ιστορικό της βάθος και τη γαστρονομική της υπεροχή, επανασυστήνεται δυναμικά στο γαλλικό κοινό, αυτή τη φορά μέσω ενός εκ των πλέον επιδραστικών δημοσιογραφικών ομίλων της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε μια καίρια συντονισμένη κίνηση εξωστρέφειας με τον ΕΟΤ Γαλλίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία το ταξίδι εξοικείωσης (press trip) της ταξιδιωτικής συντάκτριας, Dominique Jacqueline Savidan, της εμβληματικής γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien», στο πλαίσιο του «Visit Peloponnese», του νέου Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού.

Το οδοιπορικό των αισθήσεων
σε Μάνη, Μυστρά και Μονεμβασιά
Το πενθήμερο οδοιπορικό, το οποίο εξελίχθηκε από τις 14 έως τις 19 Ιουνίου 2026, δεν σχεδιάστηκε ως μια τυπική τουριστική περιήγηση, αλλά ως μια βαθιά βιωματική εμπειρία μύησης στα δομικά στοιχεία της λακωνικής ταυτότητας.

Στο επίκεντρο της διαδρομής βρέθηκαν η Μάνη και το Γύθειο, όπου η Γαλλίδα δημοσιογράφος ήρθε σε άμεση επαφή με τις αυθεντικές εμπειρίες ελαιολάδου, περιηγήθηκε σε παραδοσιακούς πέτρινους οικισμούς και γνώρισε το επιβλητικό φυσικό ανάγλυφο της περιοχής. Η συνέχεια δόθηκε στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, με τη γνωριμία με την ιστορία και την αναγέννηση του θρυλικού οίνου «Malvasia» να λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του μεσαιωνικού παρελθόντος και της σύγχρονης οινοποιητικής αριστείας.

Το οδοιπορικό ολοκληρώθηκε με τη μύηση στην ιστορική συνέχεια του τόπου, μέσα από την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά και την επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Η γεωμετρία των αριθμών
Η επιλογή της «Le Parisien» για τη φιλοξενία ενός επερχόμενου τετρασέλιδου αφιερώματος στις σελίδες της εφημερίδας, φέρει ιδιαίτερο ειδικό βάρος, καθώς τα μεγέθη διεισδυτικότητάς της στη γαλλική αγορά είναι δυσθεώρητα. Η εφημερίδα προσεγγίζει καθημερινά 2,9 εκατομμύρια αναγνώστες στην έντυπη έκδοσή της, ενώ σε μηνιαία βάση οι αναγνώστες της σε έντυπη και ψηφιακή μορφή αγγίζουν τα 21,8 εκατομμύρια. Η συγκεκριμένη καταγραφή έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα στοχευμένων δημοσιευμάτων σε γαλλικά Μέσα πρώτης γραμμής, όπως η «Le Monde», επιβεβαιώνοντας πως η Πελοπόννησος δεν αναζητά απλώς ευκαιριακούς επισκέπτες, αλλά επενδύει συστηματικά σε ταξιδιώτες υψηλής ποιοτικής και πολιτισμικής στάθμης.

Η στρατηγική πίσω από την επικοινωνία
Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Θάνος Μιχελόγγονας, ανέφερε: «Η Γαλλία αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές και δυναμικές αγορές για την Πελοπόννησο και η φιλοξενία της Dominique Jacqueline Savidan από τη Le Parisien ενισχύει ουσιαστικά τη στρατηγική μας για στοχευμένη διεθνή προβολή. Μέσα από ένα αφιέρωμα υψηλής απήχησης, η Πελοπόννησος αποκτά την ευκαιρία να αναδείξει στο γαλλικό κοινό τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα τοπία και τις αυθεντικές εμπειρίες που τη χαρακτηρίζουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον ΕΟΤ Γαλλίας και ιδιαίτερα την κα Έμυ Αναγνωστοπούλου για την άριστη συνεργασία και τη διαχρονική στήριξη στην προσπάθεια προβολής της Πελοποννήσου στη γαλλική αγορά».

Η δυναμική των τοπικών συνεργειών
Για να μετατραπεί ένας σχεδιασμός επί χάρτου σε επιτυχημένη φιλοξενία, απαιτείται η ενεργός κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Η Περιφέρεια εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της Λακωνίας, στην ομάδα «Mani Experiences», στο γραφείο παροχής δραστηριοτήτων 2407, καθώς και στο προσωπικό του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάδειξη της αυθεντικής λακωνικής φιλοξενίας.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα